Innerlijke kinderen.

Vandaag heb ik gewerkt met dit kleine knuffel paard.

Het stond voor een gekwetst lief meisje, wat bang is voor afwijzing. Maar in dit kinddeel zit ook een vrij meisje dat deed waar ze blij van werd. Dit gekwetste kinddeel werd beschermd door het sterke kind in haar. Het zorgde ervoor dat er alleen naar haar geluisterd werd.

Mijn client koos de eerste sessie voor verbinding met jezelf en stond samen met een echt paard in de bak. Ze zei: Ik ben aan het invullen voor het paard in plaats van wat ik zelf wil. Ik zit in mijn hoofd en ben teveel bezig met wat anderen van mij denken en willen.

In een latere sessie stond ze samen met een paard om contact te maken met haar gevoel en probeerde alle gedachten iets meer los te laten. Daar zijn we verder op doorgegaan.

Door alle stappen die de cliënt doorlopen had. En thuis verder geoefend en eigen gemaakt had. Konden we vandaag contact maken met het gekwetste deel en de kwaliteiten van dit deel.

Ik kan niet beschrijven wat er nu gebeurt, zei mijn cliënt maar ik voel iets heel bijzonders, wat ik lang niet meer gevoeld heb. Ik voel me vrij.

Wat een mooi traject en wat een mooie stappen. Er is veel moois gebeurd in vriendschap, werk en relatie maar omwille van de privacy kan ik daarover niets vertellen. Maar wat ben ik trots op deze vrouw en op haar persoonlijke groei.

Gun jij jezelf ook contact met je kwaliteiten en een vrij gevoel. Weten wat je wilt en te durven luisteren naar je verlangens? Dan is een persoonlijk traject een aanrader.ZELFCOMPASSIE


Regelmatig komt het voor dat iemand bij mij komt en al mooie inzichten heeft gekregen via een ander traject. Ze zijn erachter gekomen dat wat ze deden niet meer werkt en hebben zich volledig gericht op hun nieuwe doel. In het begin gaat dat best aardig maar, de oude gewoonte steekt steeds vaker de kop op en er ontstaat strijd. Je bent je nu bewust dat het anders kan en je bewust van je oude patroon en die twee gaan niet samen.


Vandaag had ik iemand in de bak die veel in haar hoofd zat en meer naar haar hart / gevoel wilde luisteren. Ze verlangde warmte in haar leven. Ze vond het paard dat ze had aangewezen voor haar hoofd opstandig gedrag vertonen en hij moest eigenlijk oprotten want hij stond steeds maar in de weg als zij contact zocht met het paard wat stond voor haar gevoel. Het hoofd paard liep weg, en het paard gevoel liep er achteraan en mijn client ging daarweer achteraan om een nieuwe poging te wagen. Dit herhaalde zich een paar keer. Het viel mij op dat de dame in kwestie eerst leek te schrikken of bang was en dat dan het witte paard wat voor haar hoofd stond voor het paard gevoel ging staan. Ik benoemde wat ik zag, en na een korte stilte zij ze, Hij wil mij beschermen. En haar blik verzachtte. 

Ze was niet alleen meer gefocust op gevoel maar probeerde met beide contact te maken. Daar stond ze tussen beide paarden met haar handen op hen. Het was hartverwarmend om te zien. Ze voelde bescherming, veiligheid, vertrouwen, vrijheid en rust. Ik vroeg haar, wat neem je mee?

Dat ze er allebei mogen zijn, ik hoef niet zo kritisch op mezelf te zijn of mijn gevoel uit de weg te gaan maar ik mag er met warmte en begrip mee omgaan.
PONY POWER LES 3

Jezelf zichtbaar maken en grenzen stellen op een leuke, speelse en creatieve manier. Kijken naar elkaar en de verschillen zien en voelen, zonder goed of slecht. Wat helpt mij, of helpt mij juist niet? Wat zou ik dan anders kunnen doen?

Kinderen zien en ervaren op deze manier samen met elkaar en de paarden hun gedrag. En oefenen gelijk met ander nieuw gedrag.

Soms heeft het even tijd nodig om het gelijk te begrijpen, maar hebben ze wel een positief gevoel wat ze nog niet helemaal kunnen plaatsen. Dat is een zaadje dat geplant wordt en mag gaan groeien.

Prachtig om te zien, dat we elkaar helpen en leren door elkaars verschillen, zonder oordeel.

Gisteren begon er een nieuwe Pony Power for kids. We gingen kennis maken met de kudde. Hoe praten paarden en hoe laten ze zien in hun gedrag wat hun behoefte zijn. Dat gaf een mooie ingang om te kijken wat de kinderen laten zien in hun gedrag. Neem je jouw plek in, of geef je die maar weg, omdat je dat thuis ook doet? De paarden lieten zien dat ze elkaar samenwerken, en ook de kinderen gingen met de paarden en elkaar samenwerken. Ze zagen van elkaar oplossingen die ze zelf niet hadden bedacht, zo leren we van elkaar en met elkaar. 
13. sep, 2022

3. sep, 2022

JULI 2021

Datum

1. jul, 2021

JANUARI 2021

Datum

15. jan, 2021

DECEMBER 2019

Datum

8. dec, 2019

JUNI 2019

Datum

6. jun, 2019

APRIL 2019

Datum

6. apr, 2019

FEBRUARI 2019

Datum

5. feb, 2019

JANUARI 2019

Datum

28. jan, 2019

Dubbelklik hier om uw eigen tekst toe te voegen.

NOVEMBER 2018

Datum

9. nov, 2018

OKTOBER 2018

Datum

22. okt, 2018

14. okt, 2018

14. okt, 2018

11. okt, 2018

SEPTEMBER 2018

Datum

29. sep, 2018

MEI 2018

Datum

13. mei, 2018

FEBRUARI 2018

Datum

21. feb, 2018

23. feb, 2017

21. feb, 2017

NOVEMBER 2016

Datum

11. nov, 2016

11. nov, 2016

Deel deze pagina